Palma de Mallorca flygplats

Tips för dig som vill hyra bil på Mallorca Flygplats
Tips när du ska hyra bil

Palma de Mallorca Airport, även kallad Son San Juan Airport, är belägen vid den västra kusten, ca 8 km från huvudstaden Palma. Flygplatsen är den tredje största i Spanien, och under sommaren är det en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa.

Flygplatsen är indelad i fyra moduler, Modul A, B, C och D. Modul A används främst för trafik till länder utanför Schengen, och är endast öppen under sommaren. Modul B är den minsta delen, och används endast av det spanska flygbolaget Air Nostrum. Modul C är den största delen, och har hand om flygtrafiken till och från länder inom Schengenområdet. Air Berlin är det flygbolag som har flest avgångar härifrån. Även Modul D används till stor del av Air Berlin, för trafik inom Europa. De flesta passagerarna på Palma de Mallorca Airport kommer från Tyskland, många kommer också från Spanien och Storbritannien. Düsseldorf och Manchester är två populära destinationer av de totalt över 150 st som flygplatsen erbjuder.

Flygplatsen har bland annat uttagsautomater, postkontor, en bank och flera restauranger, caféer och små butiker fördelade på fyra våningar.

Ta sig till och från flygplatsen

För att ta sig till och från flygplatsen kan man antingen åka buss, taxi eller hyra en bil. Bussarna avgår mittemot parkeringen vid ankomsthallen på första våningen. Taxibilarna står i samma område. Taxibilen går att antingen förboka eller boka direkt på plats. En taxiresa kostar betydligt mer än vad samma sträcka med bussen gör, men det kan samtidigt vara smidigt om man till exempel har mycket bagage eller om man reser med barn.

Det går också bra att hyra bil från flygplatsen, och det finns flera olika biluthyrningsfirmor att välja mellan. Deras kontor finns i ankomsthallen på första våningen. Några av de som finns representerade på flygplatsen är Hertz, Avis, Europcar, Goldcar Rental och National Atesa. Då det är väldigt populärt att hyra bil på Mallorca kan det vara bra att förboka sin bil på internet, för att spara tid och för att veta att man verkligen får den bil som man vill ha.

Flyga till Palma de Mallorca

När du flyger till Mallorca är det inte otroligt att du reser från Arlanda eller Landvetter flygplats. Att ta sig till och från dessa flygplatser är det också en god idé att använda sig av hyrbil. Boka en hyrbil i förväg för att ha en hyrbil som väntar på dig när de anländer tillbaka. Boka hyrbil på Landvetter eller boka hyrbil på Arlanda.

hit counter