Tio härliga utflykter du kan göra på Mallorca med bil

Tips när du ska hyra bil

Vi rekommenderar verkligen att hyra en bil under din semester på Mallorca - i alla fall om du tänker göra något annat än att bara hänga på ditt hotell och närmsta strand. Med en hyrbil kan du lätt ta spontana utflykter och utforska ställen som du kanske aldrig annars skulle besöka.

Här är tio tips på härliga utflykter som du kan ta dig till med en hyrbil:

Sa Calobra och Torrent de Pareis

En spektakulär bilresa genom slingrande bergsvägar tar dig till den dramatiska ravinen Torrent de Pareis och den vackra stranden vid Sa Calobra.

Valldemossa

En pittoresk by känd för sitt kloster, La Cartuja, där kompositören Chopin bodde. Utforska de charmiga gatorna och njut av lokala bakverk som coca de patata.

Cap de Formentor

Mallorcas nordligaste punkt erbjuder fantastiska vyer över klippor och hav. Vägen dit bjuder på några av de mest imponerande utsikterna på ön.

Deià

En vacker konstnärsby belägen i Tramuntana-bergen. Besök Robert Graves-museet och njut av promenader genom den idylliska landsbygden.

Soller och Puerto de Soller

Utforska den charmiga staden Soller med sin historiska järnväg och besök den närliggande hamnen Puerto de Soller för stränder och restauranger.

Lluc-klostret

Ett historiskt och religiöst centrum beläget i Tramuntana-bergen. Vandra i den vackra naturen och besök den heliga basilikan.

Cala Figuera

En pittoresk fiskeby med traditionella båtar och lugna vikar. Perfekt för en avkopplande dag vid havet och färsk skaldjur.

Alcudia och Playa de Muro

Utforska den medeltida stadskärnan i Alcudia med sina smala gator och romerska ruiner. Njut av de långa, vita sandstränderna vid Playa de Muro.

Caves of Drach

Besök de imponerande Drach-grottorna nära Porto Cristo. Upplev en underjordisk sjö och en magisk klassisk musik-konsert i grottan.

Santanyí och Cala Santanyí

Utforska den charmiga staden Santanyí med sin lokala marknad och njut av den vackra stranden Cala Santanyí med klart turkosblått vatten.

hit counter